Rechtsbijstand

Een conflict op het werk. Of een burenruzie. Ook al heeft u gelijk, u krijgt het niet altijd. Waar heeft u recht op? En hoe krijgt u daar recht op? Met een rechtsbijstandsverzekering bent u verzekerd voor de kosten van rechtskundige hulp. Op elk gebied. En ongeacht de kosten.

Al vanaf € 15 per maand profiteert u van provisievrije verzekeringen. Lees meer >

Het verhalen van schade, het terugvorderen van eigendommen, geschillen met uw werkgever of leveranciers. Rechtsbijstand is in veel gevallen geen overbodige luxe. Met een rechtsbijstandsverzekering bent u namelijk gedekt voor juridische hulp op elk gebied.

Adviesbijstand

Er zijn wel uitzonderingen. Zo krijgt u geen hulp bij een faillissement, bij vermogensbeheer zoals beleggingen, bij exploitatie en verhuur van roerende en onroerende goederen en fiscale zaken. Ook staan wordt u niet bijgestaan bij een echtscheiding of als u de wet heeft overschreden. Uiteraard krijgt u in die gevallen wel adviesbijstand. Dit kunt u tegen een meerprijs meeverzekeren.

Misschien heeft u op bepaalde gebieden geen rechtsbijstand nodig. Bijvoorbeeld als u geen eigenaar van een woning bent, of omdat u geen motorrijtuig bezit. Dit kunt u dan uitsluiten. U ontvangt hiervoor een korting op de premie.