Arbeidsongeschiktheid

Als u door ziekte of een ongeval niet meer uw werk kunt uitoefenen, kan dat grote financiële gevolgen hebben. Zonder verzekering heeft u namelijk geen recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Uw financiële butlers adviseren u daarom over welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste bij uw situatie past tegen een aantrekkelijke premie.

Al vanaf € 15 per maand profiteert u van provisievrije verzekeringen. Lees meer >

Particulieren

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, kan uw inkomen flink dalen. Dat heeft ingrijpende financiële en sociale gevolgen. U kunt zich daarom tegen dat risico indekken. Dit kan via de woonlastenverzekering of via een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op basis van uw financiële situatie adviseren wij over hoe u zich het beste kunt indekken als het gaat om arbeidsongeschiktheid.

Ondernemers

Bent u ondernemer? Dan zijn de gevolgen van arbeidsongeschiktheid vaak nog ingrijpender. Zowel voor uw bedrijf als voor uzelf. U zult eerst uw eigen vermogen moeten ‘opeten’ – inclusief de overwaarde van uw huis- voordat u uiteindelijk aanspraak kunt maken op de bijstand. Een uitkering die slechts 90% van het minimum loon bedraagt.

Het is daarom van groot belang om het risico van arbeidsongeschiktheid goed in kaart te laten brengen en daar indien nodig adequaat op te reageren. Een aantal zaken is daarbij van belang, zoals:

  • Eigen risicotermijn
  • Verzekerd inkomen
  • Gangbare arbeid, passende arbeid en Beroepsarbeidsongeschiktheid
  • Eindleeftijd

Wij onderzoeken uw situatie en brengen een op maat gemaakt advies uit. Benieuwd naar de mogelijkheden? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek.